Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Els alcaldes del Sobirà plantaran Torra per “poca sensibilitat” si no hi ha un canvi d’hora de la reunió a Palau

ACN Sort.-Els 15 alcaldes del Pallars Sobirà no assistiran a la reunió a la qual els ha convocat el president de la Generalitat, Quim Torra, a Palau, aquest dijous a […]

Avatar
Agències 09/04/2019

ACN Sort.-Els 15 alcaldes del Pallars Sobirà no assistiran a la reunió a la qual els ha convocat el president de la Generalitat, Quim Torra, a Palau, aquest dijous a les nou del matí si no els canvia l’hora. Els edils argumenten que és una mostra clara de “desconeixement del territori” i “poca sensibilitat” citar-los en aquest horari a Barcelona ja que per a alguns d’ells els suposa haver de sortir del Pallars a les quatre de la matinada. Els alcaldes insisteixen que es volen reunir amb el president però “a una hora prudent i lògica”. Amb aquesta decisió presa, per unanimitat, al Consell d’Alcaldes celebrat aquest dilluns volen que es prengui consciència de la distància i les dificultats que hi ha per arribar del Pallars Sobirà a l’àrea metropolitana. La reunió es va convocar després de saber-se la marxa del Doctor Music Festival del Pallars.

Aquesta “sensibilitat” a l’hora de convocar gent a Barcelona s’hauria de fer extensible a altres camps com pot ser l’àrea de salut, han explicat alguns alçades.El Consell d’Alcaldes també va servir per concretar els temes a tractar amb el President Torra quan tornin a ser convocats.El primer dels punts és abordar la normativa que ha impedit la celebració del Doctor Music Festival als prats d’Escalarre. Aquesta llei volen que no sigui la culpable i impedeixi altres projectes a la comarca i limiti el seu desenvolupament.Els 15 alcaldes també portaran a la reunió amb Torra la reivindicació històrica dels accessos als nuclis habitats i la millora de les carreteres que uneixen el Pallars amb Barcelona. Els representants polítics temen que amb la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030 el Pallars quedi al marge en la millora de comunicacions i volen arrencar un compromís al Govern que això no serà així.Per finalitzar, reclamaran una major atenció pel sector ramader del Pallars i que es tinguin les seves reivindicacions com un aspecte fonamental pel desenvolupament comarcal.Els alcaldes confien que el president Torra concretarà una nova reunió aviat per exposar-li aquest seguit de reivindicacions.