Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Els ajuntaments d’Igualada, Òdena, Vilanova del Camí i Montbui posen en marxa una pla de microcrèdits de 350.000 euros

ACN Igualada.-Les àrees de promoció econòmica dels ajuntaments d’Igualada, Òdena, Vilanova del Camí i Montbui han posat en marxa un pla de microcrèdits que suma 350.000 euros. El regidor de […]

Avatar
Agències 20/05/2020

ACN Igualada.-Les àrees de promoció econòmica dels ajuntaments d’Igualada, Òdena, Vilanova del Camí i Montbui han posat en marxa un pla de microcrèdits que suma 350.000 euros. El regidor de promoció econòmica de Vilanova, Jordi Barón, ha explicat aquest dimecres que els quatre municipis impulsaran microcrèdits amb un import màxim de 4.000 euros, amb interès 0 i retornable en tres anys. L’objectiu, ha explicat Barón, és ajudar a “reactivar” l’economia de la Conca d’Òdena, molt tocada arran d’haver estat un dels epicentres a Catalunya de la crisi sanitària. Cada ajuntament aportarà els recursos en proporció i d’acord al nombre d’empreses i autònoms que s’hi vulguin acollir. Els consistoris no han descartat la possibilitat d’ampliar els ajuts.

La línia de microcrèdits de fins a 350.000 euros que s’ha anunciat aquest dimecres vol ser una “injecció” de capital a un dels sectors que està patint més la crisi derivada del coronavirus, han explicat els regidors de promoció econòmica d’Igualada, Montbui, Vilanova i Òdena. Concretament, els ajuts de fins a 4.000 euros per empresa pime o autònom han d’anar orientats a finançar solucions digitals per a negocis que s’han d’adaptar a la nova situació, a impulsar sistemes de protecció i anàlisi sanitària o a despeses necessàries per a la reactivació econòmica i estratègica, ha explicat el regidor de Vilanova del Camí, Jordi Barón. Aquestes despeses es poden realitzar des de l’inici de l’estat de l’alarma, el 14 de març, fins al 30 de novembre del 2020. “Ho fem així perquè entenem que és ara quan hi ha aquesta necessitat”, ha destacat el regidor. Durant la roda de premsa conjunta amb els altres regidors de promoció econòmica del territori, s’han anunciat altres mesures com el llançament de la plataforma ConcaComerç, que es farà properament, i que servirà per impulsar els serveis que ofereix el comerç i la restauració de proximitat de la zona de la Conca. “Busquem solucions comunes a problemes comuns”, ha dit el regidor d’Igualada, Jordi Marcè. Cobertura legal pels treballadors de fora la Conca que no han pogut anar a treballar De la seva banda, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, per enèsima vegada, ha defensat el dret dels treballadors que viuen fora de la Conca d’Òdena i que durant el confinament perimetral no van poder accedir als seus llocs de treball. Castells ha anunciat que els ajuntaments continuaran lluitant perquè l’administració central els doni una resposta i els doni cobertura legal. En aquesta línia, els batlles han demanat una reunió amb el ministeri i la secretaria d’Estat perquè es pugui resoldre la situació dels treballadors “d’una vegada per totes”. “Cal explicar-los la situació de primera mà, perquè totes les cartes que els hem enviat no han rebut la solució demanada”, ha dit Castells. “Els treballadors no es mereixen aquest maltractament per part de l’administració pública”, ha afegit.