Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Els Agents Rurals interposen 53 denúncies durant l’episodi d’alt perill d’incendi

ACN Barcelona.-Els Agents Rurals van interposar un total de 53 denúncies entre l’11 i el 17 d’agost, coincidint amb el període en què es va mantenir activada la fase d’alerta […]

Avatar
Agències 19/08/2021

ACN Barcelona.-Els Agents Rurals van interposar un total de 53 denúncies entre l’11 i el 17 d’agost, coincidint amb el període en què es va mantenir activada la fase d’alerta del pla especial d’incendis forestals. El cos va realitzar 2.045 actuacions de prevenció d’incendis i de control d’accés al medi natural a Catalunya. El 80% d’aquestes actuacions es van fer en municipis on s’havia activat el nivell 3 del Pla Alfa, que implica la suspensió d’activitats amb risc. A més, davant l’episodi extrem es van establir altres restriccions al medi natural.

El cos va aixecar 53 actes de denúncia per incompliments d’aquestes mesures. La majoria van ser per activitats de risc d’incendi forestal (com ara per l’ús de fogonets o l’encesa de focs d’esbarjo) i d’accés a espais naturals prohibits sigui amb vehicle motoritzat o a peu, i per acampades.Dues de les actuacions més destacades són les denúncies interposades a agències de viatges o companyies d’autobusos per haver organitzat activitats de lleure a zones on hi havia activat el nivell 3 del Pla Alfa. En concret, es van aixecar actes de denúncia a dos autobusos a l’embassament de Camarasa i als responsables d’una excursió de 200 persones a les gorgues de Sant Llorenç de la Muga (Alt Empordà).La millora de les condicions meteorològiques – especialment la baixada de les temperatures –ha fet reduir el perill extrem d’incendi arreu del territori. Des d’aquest dijous 19 d’agost s’han reobert tots els accessos a espais naturals, inclòs el Parc Natural del Cap de Creus.