Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Els agents immobiliaris consideren “injust” que el lloguer als locals de restauració es rebaixi un 75% pel tancament

ACN Barcelona.-El president del Consell de Col·legis d’API a Catalunya, Joan Company, ha qualificat “d’injusta” la proposta del Gremi de Restauració d’una rebaixa general del 75% del preu de lloguer […]

Avatar
Agències 19/10/2020

ACN Barcelona.-El president del Consell de Col·legis d’API a Catalunya, Joan Company, ha qualificat “d’injusta” la proposta del Gremi de Restauració d’una rebaixa general del 75% del preu de lloguer als locals pel tancament provocat per la covid-19. “Fer una rebaixa automàtica i general del 75% de la renda jo no ho troba massa just. S’hauria de veure cas per cas”, ha valorat Company a l’ACN. “En alguns locals la disminució es podria modular al 50%, o ves a saber”, ha continuat el president dels API a Catalunya, que argumenta que el principal obstacle per als restauradors ha estat la falta d’ajudes directes als negocis. “És el que ha fallat aquí a Espanya, tota aquesta crisi s’ha carregat sobre espatlles de propietaris i particulars”, ha lamentat Company.

Sí a regular la ‘rebus sic stantibus’: “Dona més seguretat jurídica”El president dels API a Catalunya sí que veu amb bons ulls una regulació de la clàusula ‘rebus sic stantibus’, que obliga propietari i llogater a renegociar el contracte en circumstàncies excepcionals. “Això ens sembla positiu perquè dona més seguretat jurídica a les parts”, ha apuntat Company. “Que això estigui recollit en el codi civil dona més garantia, però també s’ha de veure en quins termes queda redactat”, ha puntualitzat el president del Consell de Col·legis d’API a Catalunya, que, de fet, ha finalitzat lamentant que no se’ls hagi tingut en compte de cara a la negociació entre Govern i sectors afectats. “No sabem quina és la proposta concreta i ens hagués agradat que se’ns hagués consultat. Ho hem demanat i, de moment, no tenim resposta ni sabem exactament el contingut”, ha conclòs Company.