Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Els agents de la propietat alerten dels “efectes negatius” de les mesures del govern espanyol sobre habitatge

ACN Barcelona.-El Consell General dels Col·legis d’Agents de la Propietat Immobiliària (CGCOAPI) ha advertit que les mesures del govern espanyol en matèria d’habitatge “afectaran negativament a la població”. Els API […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Barcelona.-El Consell General dels Col·legis d’Agents de la Propietat Immobiliària (CGCOAPI) ha advertit que les mesures del govern espanyol en matèria d’habitatge “afectaran negativament a la població”. Els API de l’Estat han expressat el seu “total desconcert” davant la nova normativa i han recordat que l’habitatge no està majoritàriament en mans de grans tenidors. De fet, referint-se a dades del Ministeri d’Agenda Urbana, asseguren que entre el 85% i el 90% del mercat residencial està en mans dels petits propietaris. A més, han afirmat que el decret “ignora” els autònoms i han reclamat mesures per als mateixos API, que s’han vist “molt castigats” per la crisi del coronavirus però no han rebut “suport” per part del govern espanyol.

“S’ha de trencar la imatge que l’habitatge de lloguer està majoritàriament en mans de les entitats financeres o grans tenidors, ja que hi ha una gran borsa de petits i mitjans propietaris actualment desprotegits i que el govern espanyol ignora permanentment en les seves mesures”, ha afirmat el president del Consell General, Gerard Duelo, a través d’un comunicat. A més, han criticat “l’excés de burocràcia” a l’hora d’accedir a les mesures proposades pel govern espanyol i han demanat al govern espanyol mesures “apropiades, urgents i amb l’objectiu de donar solucions reals i ràpides”.