Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Els advocats de CCOO s’ofereixen a defensar a baix cost els treballadors acomiadats que s’afiliïn al sindicat un any

ACN Barcelona.-Els advocats de CCOO s’ofereixen a defensar a baix cost els treballadors acomiadats que s’afiliïn al sindicat durant un any. La mesura forma part del la campanya de defensa […]

Avatar
Agències 06/04/2020

ACN Barcelona.-Els advocats de CCOO s’ofereixen a defensar a baix cost els treballadors acomiadats que s’afiliïn al sindicat durant un any. La mesura forma part del la campanya de defensa jurídica que ha emprès el sindicat després de constatar que durant el mes de març s’han destruït 141.000 llocs de treball. L’organització en defensa dels drets dels treballadors ha establert una “tarifa extraordinària” per les persones que s’afiliïn al sindicat mentre duri el procés judicial per reclamar la nul·litat i com a mínim durant un any, segons la qual l’inici del procediment judicial serà gratuït. En cas de perdre el cas no se’ls cobrarà res i si el resultat és satisfactori, se’ls cobrarà un mínim de 100 euros per costejar la intervenció dels juristes.

Fonts del sindicat asseguren que l’alt cost d’iniciar un procediment judicial, que pot rondar entre els 500 i els 600 euros, està portant als treballadors a no reclamar als jutjats els acomiadaments. De moment, l’organització sindical ja s’han iniciat els tràmits de 200 demandes de la nul·litat de les extincions de contractes.A les persones afiliades a CCOO anteriorment al decret d’estat d’alarma amb antiguitat inferior a un any, se’ls farà un descompte del 50% de la tarifa per a no afiliats i sense cap mínim. El procediment judicial serà totalment gratuït per als afiliats anteriorment al decret d’estat d’alarma que tinguin una antiguitat d’un any o superior. Segons les dades del 2019, el sindicat té més de 146.000 afiliats a CatalunyaEn tots els procediments, CCOO defensarà la nul·litat de l’acomiadament amb la finalitat de garantir la readmissió de tots els afectats per extincions de contracte que consideren “il·legals”.