Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Els advocats catalans manifesten el “més profund rebuig i indignació” pel tracte als col·legues del jutge del 17-A

ACN Barcelona.-El Consell de l’Advocacia Catalana ha manifestat aquest divendres el “més profund rebuig i indignació” pel tracte que el magistrat Félix Alfonso Guevara Marcos dispensa als lletrats al judici […]

Avatar
Agències 13/11/2020

ACN Barcelona.-El Consell de l’Advocacia Catalana ha manifestat aquest divendres el “més profund rebuig i indignació” pel tracte que el magistrat Félix Alfonso Guevara Marcos dispensa als lletrats al judici pels atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils. Els advocats alerten que aquest tracta suposa una “greu limitació” a l’exercici del dret de defensa i consideren “inacceptable” que “aquells que han de impartir justícia” mostrin aquests comportaments. El Consell es reserva el dret a formular queixa davant del Consell General del Poder Judicial, per si aquests fets poguessin ser constitutius de la falta greu de consideració prevista a la Llei Orgànica del Poder Judicial per faltar el respecte a la ciutadania i les institucions.

També ha opinat sobre l’actitud del jutge l’associació de magistrats Àgora Judicial, amb una piulada a Twitter en què afirmen que “l’autoritat dels jutges la donen els coneixements, el respecte i la vocació de servei públic, no pas el volum de la veu”.