Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Els administradors de la propietat reclamen al govern espanyol paralitzar la seva activitat

ACN Barcelona.-El Consell General dels Col·legis Oficials d’Agents de la Propietat Immobiliària (CGCOAPI) ha demanat al govern espanyol paralitzar de manera efectiva l’activitat i incloure-la en la llista de professions […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Barcelona.-El Consell General dels Col·legis Oficials d’Agents de la Propietat Immobiliària (CGCOAPI) ha demanat al govern espanyol paralitzar de manera efectiva l’activitat i incloure-la en la llista de professions limitades pel decret de l’estat d’alarma. “Hi ha buits legals a la normativa”, ha lamentat el president de l’òrgan, Gerard Duelo, a través d’un comunicat. En concret, ha manifestat que el manteniment de l’activitat dels API és “absolutament inviable”, ja que no es poden fer visites als immobles ni realitzar operacions de compravenda a causa del confinament provocat per la crisi del coronavirus. A més, ha recordat la impossibilitat de fer teletreball, ja que la professió requereix “ineludiblement el contacte directe amb els clients”.

Per aquest motiu, assegura que és “impossible” aplicar qualsevol altra mesura de flexibilitat proposada pel govern espanyol i a través de la qual es pogués mantenir l’activitat normal de l’agència. “Les visites concertades amb clients també han estat cancel·lades en aquests moments pels mateixos interessats”, ha afegit Duelo. Per altra banda, el confinament també impossibilita la tasca de “captació” de pisos, ja que, per dur-la a terme, els comercials han de passar gran part de la jornada fora de les instal·lacions del centre de feina. “El contacte físic que es produeix amb un nivell de freqüència extremadament alt, és inevitable”, han alertat.”En aquests moments s’estan posposant les signatures de les operacions en tràmit i les notaries estan cancel·lant les signatures que no es considerin d’especial urgència”, han recordat. El CGCOAPI representa 46 col·legis de tot l’Estat i uns 10.000 agents. El 2019, el col·lectiu va intervenir en més de 350.000 operacions, amb un volum de negoci de 48.000 milions d’euros, segons les dades del ministeri de Foment.