Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Els administradors de finques diuen que els canvis de la llei sobre ocupacions “obliden” les comunitats de propietaris

ACN Barcelona – Els administradors de finques de Catalunya han criticat els canvis en la llei de l’habitatge que aquest dimecres va aprovar el Parlament perquè els ajuntaments puguin actuar […]

Agències 09/02/2023

ACN Barcelona – Els administradors de finques de Catalunya han criticat els canvis en la llei de l’habitatge que aquest dimecres va aprovar el Parlament perquè els ajuntaments puguin actuar en cas d’ocupacions il·legals d’immobles. En un comunicat, el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona – Lleida (CAFBL) considera que la modificació de la norma “oblida” les comunitats de propietaris, que són “afectades principals”. “Si només actuen els ajuntaments, estarem condicionats a les ideologies d’aquests ens locals”, subratlla el president del CAFBL, Lorenzo Viñas. “Segons la ideologia que imperi, els veïns continuaran desprotegits”, agrega. Així mateix, el CAFBL demana no diferenciar entre grans tenidors i petits propietaris.

Els administradors de finques demanen que les comunitats de propietaris “també puguin actuar per protegir al veïnatge que pateix grans problemes de convivència”. El text aprovat al <a href=”https://www.acn.cat/new/654b5b6c-c9f3-4393-ab72-274e62e7eef5/texts” target=”_blank”>Parlament </a>permet a la junta de propietaris i al “veïnatge de l’espai residencial contingu” instar els ajuntaments perquè exigeixin als grans tenidors el desnonament d’un pis ocupat “amb alteració de la convivència”.

El CAFBL també critica que la mesura es delimiti a grans tenidors. “Els afectats són també els veïns que han de conviure amb aquestes situacions d’inseguretat”, apunten els administradors de finques.