Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Els actes polítics convocats per l’ANC, la CUP, Poble Lliure i la Forja clamen contra els indults com a “solució”

ACN Barcelona.-Centenars de persones han protestat aquest dilluns davant el Liceu, al centre de Barcelona, en contra de la presència del president espanyol, Pedro Sánchez, que ha pronunciat una conferència […]

Agències 21/06/2021

ACN Barcelona.-Centenars de persones han protestat aquest dilluns davant el Liceu, al centre de Barcelona, en contra de la presència del president espanyol, Pedro Sánchez, que ha pronunciat una conferència per explicar la concessió dels indults als presos de l’1-O. Els manifestants, convocats per l’ANC, Poble Lliure i La Forja a partir de les 10.30 hores, han demanat l’amnistia dels presos i que el Govern català no faci “ni un pas enrere” en la defensa de la independència. A la concentració hi han assistit els diputats de la CUP al Parlament Carles Riera i Dolors Sabater, així com Francesc de Dalmases o Glòria Freixa, de JxCat; i l’exvicepresident primer del Parlament, Josep Costa. Un fort dispositiu policial ha blindat les entrades al Gran Teatre.

Per la seva banda, el vicepresident de l’ANC, David Fernàndez, ha valorat positivament la mesura de gràcia als presos de l’1-O, però ha afirmat que no l’acceptaran “a canvi de la llibertat de tot un poble”. “Els indults no solucionen de cap de les maneres el fet que hi ha més de 3.300 ‘represaliats'”, ha afegit. A més, Fernàndez ha declarat que els indults que “ven” el govern espanyol “són part d’una acció mediàtica d’abast internacional”. Dirigint-se als partits independentistes, Fernàndez els ha acusat de “promoure” acords amb el govern espanyol: “No volem que hi hagi pactes d’esquena al moviment independentista”, ha avisat. El vicepresident de l’ANC ha declarat que no acceptaran un pacte que “rebaixi” les seves “expectatives”. Sota el crit de “ni un pas enrere”, “1 d’octubre, ni oblit ni perdó” i “botiflers”, centenars de persones -300, segons la Guàrdia Urbana- han xiulat els assistents a la conferència del president espanyol a mesura que entraven. Una hora després de l’inici de l’acte de Sánchez, al voltant de les 13.00 hores, els participants s’han anat dispersant i no s’han registrat incidents amb la policia.