Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Els accionistes de Cellnex Telecom donen llum verda a l’ampliació de capital de 7.000 MEUR

ACN Barcelona.-Els accionistes de Cellnex Telecom han donat llum verda aquest dilluns a l’ampliació de capital de 7.000 MEUR –anunciada al febrer- i destinada a finançar el creixement de la […]

Avatar
Agències 29/03/2021

ACN Barcelona.-Els accionistes de Cellnex Telecom han donat llum verda aquest dilluns a l’ampliació de capital de 7.000 MEUR –anunciada al febrer- i destinada a finançar el creixement de la companyia a Europa amb la recent adquisició d’Hivory a França, l’acord amb DT en els Països Baixos i la compra de Polkomtel Infrastruktura a Polònia. La Junta General d’Accionistes ha delegat en el Consell d’Administració la facultat d’augmentar el capital social, així com el preu de subscripció de cada títol (que podria rondar els 40 euros). En paral·lel, el conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, ha assegurat que l’operador d’infraestructures de telecomunicacions preveu créixer un 21% anual fins al 2025, amb una xifra de negoci d’entre 4.100 i 4.300 MEUR.

Martínez ha analitzat els comptes del 2020 amb un augment del 55% dels ingressos (1.608 MEUR), d’un 72% de l’Ebitda (1.182 MEUR) i d’un 75% del ‘cash flow’ recurrent (610 MEUR). “Es tracta d’un any excepcional de la història de Cellnex en un context igualment excepcional”, ha apuntat el conseller delegat de l’operador de telecomunicacions, que ha parlat de l’ampliació de capital de 7.000 MEUR “com una de les més grans realitzades a Europa en els últims 15 anys, una vegada excloses les relacionades amb la recapitalització de la banca”. El màxim directiu de Cellnex ha assegurat que el grup ja compta amb compromisos irrevocables del 25% del capital a favor de l’ampliació, entre els quals el de Goldman Sachs i el fons sobirà de Singapur (GIC).”Es tracta d’un percentatge altament satisfactori”, ha precisat Tobías Martínez, que ha recordat que es tracta d’una xifra superior a l’anterior transacció firmada l’any passat (19%). Amb l’ampliació de capital, a més, l’empresa preveu finançar una cartera de projectes que podria arribar als 18.000 MEUR en els 18 mesos posteriors al seu tancament. En els últims sis anys, Cellnex ha multiplicat per cinc la seva mida i per 18 el volum d’actius gestionats, cosa que s’ha traduït amb una revalorització acumulada de l’acció al mercat continu del 290%. La companyia ha entrat a cinc nous països (Àustria, Dinamarca, Polònia, Portugal i Suècia) i ha consolidat el seu projecte industrial en mercats clau com França, Irlanda, Itàlia, Països Baixos i el Regne Unit. Finalment, el president de Cellnex, Bertrand Kan, ha celebrat que la companyia hagi tancat el pla director 2016-2020 amb un 90% dels objectius assolits. Kan ha avançat que s’ha posat en marxa el pla director de sostenibilitat 2021-2025 amb metes com que el 40% del consum d’energia del grup sigui verd ja aquest 2021 i arribi al 100% el 2025. La multinacional també crea la Fundació Cellnex per impulsar la connectivitat i reduir la bretxa digital entre els col·lectius més vulnerables i les zones més aïllades.