Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Els accidents de trànsit a Lleida disminueixen un 13% durant els dos primers mesos de l’any

ACN Lleida – El nombre d’accidents de trànsit i d’actes per infraccions a la llei de seguretat ciutadana a Lleida han disminuït un 13% des de l’inici del 2023. Així […]

Agències 01/03/2023

ACN Lleida – El nombre d’accidents de trànsit i d’actes per infraccions a la llei de seguretat ciutadana a Lleida han disminuït un 13% des de l’inici del 2023. Així ho mostren les dades d’actuacions de la Guàrdia Urbana que s’han donat a conèixer aquest dimecres a la comissió informativa de Polítiques de Seguretat i Convivència de la Paeria de Lleida. En concret, els accidents de trànsit han passat de 313 els mesos de gener i febrer de 2022 a 273 en el mateix període d’aquest any. També han baixat els atropellaments i els accidents on es veuen implicats Vehicles de Mobilitat Personal (VMP). L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat a la reunió que la Paeria començarà en els propers dies la licitació de tres nous vehicles de la Guàrdia Urbana.

Les dades d’actuacions de la Guàrdia Urbana durant els dos primers mesos de l’any mostren un descens al voltant del 13% dels accidents de trànsit i de les actes per infraccions a la llei de seguretat ciutadana. Així, els accidents de trànsit han passat de 313 els mesos de gener i febrer de 2022 a 273 en el mateix període d’aquest any. També s’han reduït els atropellaments, de 12 a 8, i els accidents on es veuen implicats els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), com són els patinets, que passen de 16 a 11.

Pel que fa a l’àmbit de Seguretat Ciutadana, les actes per infracció de la llei 4/2015 han passat en aquests dos primers mesos de l’any de 269 a 232 (-13,75%), les identificacions per seguretat ciutadana ha passat de 4.025 a 3.032 (-24,67%) i els delictes encausats a persones detingudes, de 193 a 164 (-15%). En canvi, ha augmentat l’activitat de policia administrativa, de 200 a 366 actuacions, i s’ha reduït la de policia judicial, de 440 a 329. El nombre d’avisos rebuts a la central de comunicacions ha augmentat un 1,34%, fins als 7.265. 

En la comissió, l’alcalde Miquel Pueyo ha anunciat que la Paeria procedirà en els pròxims dies a licitar la contractació de tres nous vehicles de la Guàrdia Urbana amb l’objectiu de renovar el parc mòbil del cos. Dos d’aquests turismes aniran identificats com a vehicles policials, mentre que l’altre no lluirà cap identificació.

D’altra banda, Pueyo també ha informat d’altres millores relatives a la Policia Local, com són la del servei de videovigilància que es fa des de la garita del Palau de la Paeria, mitjançant la connexió informàtica des d’aquest punt amb les càmeres de la xarxa de la Guàrdia Urbana instal·lades a la plaça Paeria, i la del parc d’educació viària de Gardeny, que s’ha renovat. 

<strong>Pla de millora de l’espai públic  </strong>

D’altra banda, durant la comissió s’ha informat de l’estat de desplegament del Pla de millora de l’espai públic. Actualment, s’està acabant de redactar el pla operatiu per a l’any 2023, que es planteja amb els objectius estratègics de: reduir les principals conductes incíviques que afecten de manera negativa l’estat de neteja de la ciutat, millorar l’estat general de neteja de la ciutat i, per últim, millorar la percepció subjectiva de la ciutat respecte del seu estat de neteja.