Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Els 56 nous jutges destinats a Catalunya prenen prometen el càrrec telemàticament

ACN Barcelona.-Els 56 nous jutges destinats a Catalunya, del total de 62 de l’última promoció, han jurat o promès el càrrec aquest dijous davant la Sala de Govern del Tribunal […]

Avatar
Agències 08/10/2020

ACN Barcelona.-Els 56 nous jutges destinats a Catalunya, del total de 62 de l’última promoció, han jurat o promès el càrrec aquest dijous davant la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya abans d’ocupar la seva plaça dimarts que ve en 27 partits judicials de tot Catalunya. L’acte, per primer cop, s’ha celebrat telemàticament en atenció a les mesures sanitàries vigents per la covid. Al TSJC hi havia la Sala de Govern, mentre que els jutges han jurat o promès des de set seus diferents: Ciutat de la Justícia de Barcelona, Ciutat de la Justícia de l’Hospitalet de Llobregat, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Lleida, Girona i Tarragona), segons el partit judicial al que han estat destinades els nous jutges.

El president de la sala contenciosa-administrativa, Javier Aguayo, en funcions de president del TSJC; el president de la sala social, Andreu Enfedaque; el president de l’Audiència de Barcelona, Antonio Recio; la jutgessa Patricia Batlle; i el secretari de govern, Joaquim Martínez, han conformat la Sala de Govern davant la qual els 52 jutges han jurat o promès. El president del TSJC, Jesús María Barrientos, no ha pogut presidir l’acte ja que es troba en quarantena, tot i haver donat negatiu en la prova PCR, a causa d’haver tingut contacte estret amb un positiu.Aguayo ha llegit el discurs de Barrientos, que ha tingut un record per a tots els afectats per la pandèmia, s’ha felicitat de l’arribada de nous jutges a Catalunya. Ha admès que per a la majoria no era el destí desitjat, però espera que es puguin acabar quedant en jutjats catalans. Alhora, els ha recordat que han de complir i respectar el dret civil català i els drets lingüístics dels ciutadans. També els ha advertit que alguns jutjats tenen infraestructures antiquades, altres ja funcionen amb la nova oficina judicial i en molts s’hauran d’adaptar a l’expedient electrònic.