Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Els 37 països més rics han posat més d’un 50% de totes les vacunes administrades al món

ACN Brussel·les.-Els 37 països de les economies avançades de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament (OCDE) han posat més d’un 50% de totes les vacunes administrades al món, […]

Avatar
Agències 08/04/2021

ACN Brussel·les.-Els 37 països de les economies avançades de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament (OCDE) han posat més d’un 50% de totes les vacunes administrades al món, segons les últimes dades del portal OurWorldinData d’Oxford. Aquest grup de països rics, on hi ha els Estats Units i gran part de la Unió Europea, ha posat més de 350 milions de vacunes. Per contra, el mecanisme global per l’accés a les vacunes, COVAX, només ha entregat uns 33 milions de dosis a una seixantena de països pobres, segons les últimes dades d’UNICEF. Des de l’organització insten governs i farmacèutiques a “accelerar” la distribució de vacunes a nivell global adoptant “totes les mesures possibles”.

(Aquesta notícia anul·la l’anterior, que per error deia el 70% quan és el 50%. La notícia inicial ja ha estat corregida) “Incloent la simplificació de les barreres de propietat intel·lectual, l’eliminació de les restriccions directes i indirectes d’exportacions i la donació ràpida dels excedents”, ha defensat la directora executiva d’UNICEF, Henrietta Fore, en un comunicat aquest dijous.El mecanisme COVAX va començar a funcionar a finals de febrer, dos mesos més tard de l’inici de la vacunació a la Unió Europea.