Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Els 28 volen que la nova legislació per impulsar el crowdfunding a la UE cobreixi campanyes de fins a 8 milions d’euros

ACN Brussel·les.-El Consell de la Unió Europea, on seuen els 28 estats membre, ha aprovat aquest dimecres la seva posició sobre la nova legislació per impulsar el crowdfunding i defensa […]

Avatar
Agències 26/06/2019

ACN Brussel·les.-El Consell de la Unió Europea, on seuen els 28 estats membre, ha aprovat aquest dimecres la seva posició sobre la nova legislació per impulsar el crowdfunding i defensa que aquesta normativa cobreixi campanyes de fins a 8 milions d’euros. Si bé la proposta legislativa inicial de la Comissió Europea plantejava que el límit fos d’1 milió d’euros, tant el Consell com el Parlament Europeu s’han mostrat d’entrada favorables a ampliar l’abast de la normativa. Des de Brussel·les esperen que les negociacions interinstitucionals per aprovar el nou marc que permet facilitar l’activitat de les plataformes de crowdfunding comencin “aviat”. Entre altres qüestions, la normativa harmonitzarà els “requisits mínims” per operar a la UE així com “incrementarà la certesa legal” d’aquestes campanyes millorant les regles de protecció per als inversors.

“El crowdfunding és una font alternativa important per finançar molts emprenedors i start-ups innovadores europees que poden tenir dificultats per accedir als canals tradicionals de finançament”, ha defensat l’eurocomissari responsable de serveis financers, Valdis Dombrovskis. Així, la CE ha celebrat que, amb la posició comuna dels 28 sobre la proposta, aquesta pugui avançar en el seu procés legislatiu. Els estats i l’Eurocambra hauran d’arribar a un acord per donar llum verda a la normativa.