Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Els 27 insten la Comissió Europea a concretar les mesures del pla industrial per fer front als ajuts dels EUA i la Xina

ACN Brussel·les – Els caps d’estat i de govern de la Unió Europea (UE) reclamen a la Comissió Europea concretar les mesures del pla industrial per fer front als ajuts […]

Agències 10/02/2023

ACN Brussel·les – Els caps d’estat i de govern de la Unió Europea (UE) reclamen a la Comissió Europea concretar les mesures del pla industrial per fer front als ajuts dels Estats Units i la Xina. El text de conclusions pactat pels 27 avala els plans per flexibilitzar les ajudes a empreses i agilitzar els processos, tot assegurant la igualat de condicions al mercat únic. Alhora, els 27 demanen fer un ús “completament efectiu” del finançament europeu per a la resposta comunitària. “Els fons actuals s’han de poder desplegar d’una manera més flexible”, apunten els 27, tot evitant la fragmentació del mercat únic.

Els líders europeus també recullen la iniciativa de la Comissió Europea de crear un fons sobirà i esperen que l’executiu comunitari presenti la seva proposta abans de l’estiu per donar suport a “sectors estratègics”.