Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Eloi Sabater, millor nota de les PAU a les comarques gironines: “Vull fer Medicina o Biomedicina, també per la pandèmia”

ACN Púbol.-La millor nota de les PAU a les comarques gironines l’ha tret Eloi Sabater, un veí de Púbol que ha fet el batxillerat científic a l’institut de la Bisbal […]

Avatar
Agències 28/06/2021

ACN Púbol.-La millor nota de les PAU a les comarques gironines l’ha tret Eloi Sabater, un veí de Púbol que ha fet el batxillerat científic a l’institut de la Bisbal d’Empordà. Després de fer els exàmens tenia “bones sensacions” però no s’esperava tenir una de les millors notes de Catalunya: “Estic molt content, per la feina feta i pels que m’han ajudat a aconseguir aquests resultats”. Ara toca decidir què i on estudiar. Sabater encara no ho té “del tot clar” i ha d’acabar de definir si estudiarà Medicina o Biomedicina. L’estudiant remarca que és l’àmbit que li genera més interès però la pandèmia també hi ha jugat un paper: “La covid ens ha fet veure a tots que la sanitat és un puntal de la nostra societat i això m’ha motivat més”.

“M’ha sorprès molt, clar. Tenia bones sensacions després dels exàmens i ja tenia les notes de batxillerat però no m’esperava treure una de les millors notes de Catalunya”, explica Eloi Sabater des de casa seva, a Púbol. No és només una de les notes més altes del país, és la millor de les comarques gironines. Des que s’han sabut els resultats, el telèfon ha sonat “com mai”.L’estudiant ha cursat el batxillerat científic a l’institut de la Bisbal d’Empordà i remarca que, per preparar les PAU s’ha basat en la feina que havia anat fent durant tot el curs: “Si has portat bé el curs, al final preparar la selectivitat és repassar i consolidar allò que ja tens assolit, treballar certs conceptes i anar fent exàmens d’altres anys”. Les PAU no les va trobar especialment complicades, tot i que els exàmens de matemàtiques o física “sempre són dels potents”. Sí que s’havia marcat uns horaris d’estudis però confessa no els va complir sempre perquè va compaginar la preparació de les PAU amb les pràctiques del carnet de conduir. Alguns dies també va decidir anar a l’institut a seguir classes preparatòries perquè els professors el poguessin “guiar una mica” o esvair dubtes. Ara toca decidir què estudiar i on. “Estic entre Medicina i Biomedicina, encara m’he d’acabar de decidir perquè no ho tinc del tot clar”, ha exposat Eloi Sabater. L’estudiant remarca que és l’àmbit que li genera més interès “des de fa temps” però afegeix que la pandèmia, que ha impactat de ple en tot el seu batxillerat, també l’ha “motivat més”. També ha de resoldre si estudiarà a Girona o si es decanta per anar a Barcelona. Mentrestant, i amb aquests resultats tan bons a la butxaca, es prepara per passar l’estiu. Sabater treballarà de cambrer i ho compaginarà amb l’oci: “Vull gaudir amb els amics, anar a la platja, sortir de festa, fent allò que ens permetin les restriccions i també passant estona amb la família, desconnectant i descansant”.