Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Élite Taxi celebra la convalidació del decret de les VTC: “Tanquem una etapa de conflicte molt fort”

ACN Barcelona – El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha celebrat aquest dimecres a la tarda la convalidació del decret llei que ha de regular els trajectes urbans de les […]

Agències 20/07/2022

ACN Barcelona – El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha celebrat aquest dimecres a la tarda la convalidació del decret llei que ha de regular els trajectes urbans de les VTC. “Tot apunta que tanquem una etapa de conflicte molt fort”, ha assenyalat Álvarez des del Parlament minuts després de la votació. El portaveu de l’entitat ha assegurat que l’objectiu ara és anar de la mà de les institucions com l’AMB, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat per fer que el taxi de Barcelona sigui “el millor del món”. A més, Álvarez ha anunciat que Élite Taxi es retirarà com a acusació popular en el cas contra l’empresari i exdirigent de CDC David Madí per presumpte tràfic d’influències per suposadament intentar influir en la Generalitat en representació d’Uber.

En la seva compareixença des del Parlament, Álvarez ha insistit en diferenciar les VTC tradicionals de les de plataforma, que en els darrers anys han prestat servei a Cabify i Uber i que des d’aleshores van entrar en conflicte amb el taxi.

El portaveu d’Élite Taxi ha recordat les vagues i mobilitzacions fins a l’aprovació d’aquest decret que limita l’activitat de les VTC. “Hem donat una lliçó i un missatge molt potent”, ha defensat Tito Álvarez, que ha negat que la nova normativa, que entrarà en vigor a partir de l’1 d’octubre, destrueixi llocs de treball, tal com han defensat algunes forces polítiques contràries al decret.

En aquest sentit, ha carregat durament contra el model “monopolístic, anticompetitiu i explotador” de les VTC i contra “uns poders econòmics que a Catalunya ho tindran molt complicat”, en referència a les plataformes.

Álvarez també ha aprofitat la roda de premsa per anunciar que Élite Taxi es retira com a acusació popular ne el cas contra l’empresari i exirigident de CDC David Madí per presumpte tràfic d’influències quan en representació d’Uber hauria intentat influir en l’elaboració anteriors decrets que regulaven el sector a Catalunya.

Segons ha argumentat el portaveu de l’associació de taxistes, l’entitat ha pres aquesta decisió després que la Generalitat “no s’hagi deixat doblegar” ni “‘s’hagi venut”. “Els nostres polítics s’han mantingut al seu lloc, no s’han deixat manipular ni enganyar per un lobby”, ha dit.

Per la seva banda, el president del Sindicat del Taxi de Catalunya, Lluís Berbel, també s’ha felicitat per la convalidació del decret i ha afegit que serà “fonamental” per preservar el taxi com a servei públic. Segons ha comentat, el text afavorirà l’usuari perquè amb el taxi se sap quines tarifes s’aplica ja que estan regulades pels ajuntaments.