Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Elisa Ferrer guanya el 15è Premi Tusquets de Novel·la pel seu llibre ‘Temporada de avispas’

ACN Barcelona.-L’escriptora Elisa Ferrer (L’Alcúdia de Crespins, 1983) ha guanyat el 15è Premi Tusquets Editors de Novel·la 2019 pel seu llibre ‘Temporada de avispas ‘. El jurat, presidit per Almudena […]

Agències 01/10/2019

ACN Barcelona.-L’escriptora Elisa Ferrer (L’Alcúdia de Crespins, 1983) ha guanyat el 15è Premi Tusquets Editors de Novel·la 2019 pel seu llibre ‘Temporada de avispas ‘. El jurat, presidit per Almudena Grandes, ha atorgat el premi a Ferrer per “relatar amb una veu molt personal, de gran naturalitat i eficaç emoció, la història d’una jove que es retroba amb el seu pare absent i recapitula una infantesa desemparada, una educació sentimental en permanent conflicte amb la seva mare i el seu germà”. Segons el jurat, aquesta és “una història falsament senzilla, que es rebel·la fascinant i profunda, complexa i rodona”. Destaca que és la primera novel·la d’una autora jove que “és tot un descobriment literari”. ‘Temporada de avispas’ es publicarà amb la Colección Andanzas el pròxim mes de novembre.

A ‘Temporada de avispas ‘, la protagonista, la Nuria, treballa com a dibuixant en una revista satírica i es queda sense feina per les retallades. Posteriorment rebrà una trucada telefònica que serà tota una sorpresa. El seu pare biològic, a qui va perdre el rastre feia anys, ha reaparegut i està a l’UCI. La Nuria rememorarà la seva infantesa amb el seu pare, els xocs amb la seva mare i la por a les abelles i això entrarà en contrast amb la seva vida present, insegura i precària. A més de Grandes, formen part de jurat Antonio Orejudo, Eva Cosculluela, María Tena, guanyadora de l’anterior convocatòria, i en representació de l’editorial, Juan Cerezo. El jurat ha acordat per unanimitat atorgar el guardó a Ferrer. El nombre de manuscrits presentats en aquesta convocatòria han de 716. El premi consisteix en una estatueta de bronze dissenyada per Joaquín Camps i un avançament sobre drets d’autor de 18.000 euros. Elisa Ferrer és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València, diplomada en Guió de cinema i televisió per l’Escola de Cine de Madrid i graduada en el Máster d’Escriptura creativa en espanyol per The University of Iowa, d’on va ser membre de l’equip de redacció de la revista Iowa Literaria. És autora de l’assaig ‘The Royal Tenenbaums en Wes Anderson’ (Plan Secreto, 2014) i del conte ‘Don Hipólito’ que forma parte de l’antologia ‘Historias de clase’ (RiE, 2014).