Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Elena trasllada a Amnistia Internacional i Irídia que la presència de Mossos en desnonaments ha baixat un 23%

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha traslladat aquest dimarts a representants d’Amnistia Internacional i del centre per a la defensa dels drets humans Irídia que les intervencions policials en desnonaments amb presència d’ordre públic han baixat un 23% durant els tres primers mesos d’aplicació del nou protocol dels Mossos d’Esquadra en aquesta matèria. Interior i les dues entitats s’han reunit aquesta tarda per valorar la nova estratègia. Concretament, durant els mesos de desembre del 2022 i gener i febrer d’aquest any hi ha hagut 91 intervencions amb ARRO, davant les 117 del període immediatament anterior a l’aprovació del protocol.

La reducció de la presència d’ordre públic ha anat acompanyada d’una tasca significativa de l’Àrea de Mediació del cos de Mossos d’Esquadra, que s’ha activat en un 40% del total de desallotjaments en què ha participat la policia catalana els darrers dotze mesos.

Publicitat

El nou decret d’estructura dels Mossos aprovat el març reforça la mediació des del punt de vista jeràrquic, atès que passa de ser una àrea a una divisió. El Departament d’Interior subratlla que això significa més agents i més recursos.

Elena ha destacat que aquestes xifres “certifiquen un dels principals objectius del protocol dels Mossos d’Esquadra, l’atenció a les persones vulnerables”. En aquest sentit ha indicat que l’aposta del Departament passa per una policia de proximitat que “sigui encara més social”. La reducció d’ordre públic en els desnonaments “és un avenç en aquesta línia”, ha valorat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió