Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

Elena, sobre les crítiques dels sindicats a la reestructuració: “Diuen que s’ha de parlar més i en prenem nota”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha respost les crítiques dels sindicats que lamenten “manca de diàleg” en la reestructuració dels Mossos En la sessió de control al ple del Parlament, el titular d’Interior ha recordat que el decret d’estructura és competència del Govern tot i que “és bo parlar de les coses amb els sindicats”. “Es va fer i es van recollir moltes de les aportacions. En la mesura que expressen que s’ha de parlar més, ho compartim i prenem nota per altres moments”, ha dit. El diputat del PSC-Units Ramon Espadaler ha criticat tant les formes com també els “elements preocupants” del decret i ha assenyalat un “sobredimensionament” del nombre de comandaments.

Elena ha remarcat que les crítiques dels sindicats no són pel fons del decret i ha rebut amb “escepticisme” que Espadaler hagi dit que els comandaments han respost “amb fredor” la reestructuració.

Publicitat

“Les coses s’han de fer d’una altra manera. Molt malament en les formes, que han estat fatal, i en els fons hi ha elements preocupants”, ha lamentat Espadaler. En aquest sentit, el diputat del PSC-Units s’ha mostrat “preocupat” per la “reorientació” de les escoltes telefòniques i la “sobredimensió de la direcció general de la policia”. Així mateix, el conseller ha assegurat que les escoltes telefòniques seguiran depenent del jutge.

I el conseller Elena li ha replicat que li preocupa que “posin dubtes sistemàtics en la voluntat del Govern de posar el nas en les investigacions”. En aquest sentit, ha dit que es tracta d’una “falsedat” que porten dient “sense cap prova”.

En resposta a una pregunta del diputat de Cs Nacho Martín Blanco sobre seguretat, Elena ha defensat que Catalunya és un “país segur” i que a Barcelona s’han reduït els delictes en el 15% respecte abans de la pandèmia. “És un bon camí el que s’està traçant”, ha conclòs.

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió