Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Elena reclama a Marlaska “respostes urgents” per les infiltracions de policies a moviments socials

ACN Barcelona – “Estem davant de fets greus que requereixen respostes urgents”. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’expressa així en una carta al seu homòleg espanyol, Fernando Grande-Marlaska, per […]

Agències 31/01/2023

ACN Barcelona – “Estem davant de fets greus que requereixen respostes urgents”. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’expressa així en una carta al seu homòleg espanyol, Fernando Grande-Marlaska, per les informacions sobre infiltracions de policies nacionals a moviments socials catalans. Elena creu que les infiltracions, denunciades pel mitjà ‘La Directa’, tenen “indicis de finalitats polítiques” i “busquen perseguir i criminalitzar determinats idearis”. El conseller recorda al ministre que pel setembre, quan se li va preguntar pel primer cas, Grande-Marlaska ho va negar i va defensar el “sotmetiment a la llei” de les Forces de Seguretat de l’Estat. “Aquestes declaracions han quedat desmentides, fet que afegeix gravetat als fets”, lamenta Elena.

“És urgent aclarir qui va donar l’odre d’infiltració d’aquests dos agents, si existeix o no autorització judicial que empari aquestes infiltracions, amb quina finalitat es van ordenar, quin tipus d’informació s’esperava obtenir i si és habitual l’intent de captació de militants de les joventuts de partits polítics”, escriu Elena.

El conseller es refereix a l’intent de captació d’un militant de les joventuts republicanes per part de dos suposats agents de seguretat nacional, en un cas que també va saltar a l’escena pública.

Alhora, Elena recorda a Grande-Marlaska que les infiltracions “se sumen a una operació d’espionatge a l’independentisme” amb el programari Pegasus “coneguda des de fa mesos i que afecta desenes de líders polítics, activistes, líders socials, advocats, etcètera”.

Per tot plegat, el conseller Elena reitera al ministre Marlaska l’exigència de respostes “urgents” per aclarir “aquestes informacions preocupants”. I acaba: “La persecució a determinades idees polítiques no és pròpia ni acceptable en una democràcia europea avançada”.