Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Elena insta l’Estat a donar explicacions sobre les infiltracions de policies en moviments socials: “A què responen?”

ACN Barcelona – El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, insisteix a demanar el govern espanyol que es pronunciï davant les informacions sobre infiltracions de policies nacionals a moviments socials catalans. […]

Agències 01/02/2023

ACN Barcelona – El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, insisteix a demanar el govern espanyol que es pronunciï davant les informacions sobre infiltracions de policies nacionals a moviments socials catalans. “Són informacions que requereixen una explicació, volem saber a què respon: a una estratègia, a una decisió política o judicial?” ha qüestionat el titular d’Interior. Elena ha criticat que l’executiu espanyol encara no s’hagi pronunciat sobre el cas, després que aquest passat dimarts el conseller enviés una carta al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, on l’instava a informar sobre qui va donar l’ordre. “Que s’expliquin perquè no té sentit, sobretot si no existeix una autorització judicial”, ha insistit.

Preguntat per si el Govern tirarà endavant algun tipus d’acció judicial davant les revelacions, el titular d’Interior ha afirmat que l’executiu “està a l’espera de les explicacions”.

Així mateix, Elena ha recordat que les últimes informacions “venen amb precedents” de casos semblants també destapats. “No és un sistema democràtic”, ha advertit.