Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Elena demana que es tregui la seguretat del debat “partidista” i apel·la al “consens”

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha reclamat als partits que treguin la política de seguretat del debat “partidista” per traslladar-la al debat “d’alçada”. “Us convido a una reflexió […]

Agències 02/06/2021

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha reclamat als partits que treguin la política de seguretat del debat “partidista” per traslladar-la al debat “d’alçada”. “Us convido a una reflexió conjunta, al diàleg i al consens”, ha afegit en la seva primera intervenció com a conseller en la sessió de control del Parlament. Elena ha fet així, en resposta a preguntes de Vox i PSC-Units, una crida a trobar consensos des de diàleg. Després que el diputat de Vox Juan Garriga s’hagi referit a la CUP com un partit que promou la violència, Elena li ha respost que aquesta afirmació és falsa i ha assegurat que es combatrà amb energia “l’odi i la violència” que promou el partit d’extrema dreta.

Tant el diputat de la Vox Juan Garriga com el del PSC-Units Ramon Espadaler han posat en dubte l’acord ERC-CUP sobre seguretat. El partit d’extrema dreta ha estat més contundent i ha denunciat que “un partit que empara la violència”, en referència a la CUP, hagi imposat una reforma del model de seguretat al Govern.El conseller d’Interior ha assegurat que estarà al costat dels servidors públics i que no pensa participar en una “competició” sobre qui està més el costat de la policia catalana. “Donar suport als Mossos no és enfrontar una part del poble contra una altra”, ha argumentat.Per la seva banda, l’exconseller d’Interior i ara diputat de PSC-Units, Ramon Espadaler, ha manifestat la seva preocupació per l’acord amb la CUP i ha dit que posar-se al servei “d’un dels extrems de la cambra”, en referència als anticapitalistes, “alimenta l’altre extrem de la cambra”, en al·lusió a Vox. Així mateix, ha afegit que el model policial és “millorable” però no qüestionable en essència.”Hem de treure la política de seguretat del debat partidista i traslladar-la al debat polític d’alçada, de fer punta al llapis, de trobar consensos des del diàleg sincer i profund”, ha conclòs el conseller.