Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Elena demana abordar el problema d’habitatge des d’una perspectiva social i carrega contra les “mentides” de Vox

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha demanat abordar el problema d’habitatge des d’una perspectiva social, ja que no és una qüestió vinculada “només” a la seguretat. En una […]

Avatar
Agències 03/06/2021

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha demanat abordar el problema d’habitatge des d’una perspectiva social, ja que no és una qüestió vinculada “només” a la seguretat. En una interpel·lació de Vox al Parlament sobre ocupació il·legal, el titular d’Interior ha carregat contra les “mentides” de Vox i els ha acusat de “voler derivar-ho a una perspectiva només de seguretat per generar por i odi”. “Contra les mentides que vostè diu en aquest Parlament, s’han de donar les dades”, ha etzibat Elena. I ha detallat que, segons les dades del Departament, el 99% de les ocupacions són en pisos buits; el 97% no han tingut cap mena de situació vinculada a la violència i que el 82% dels pisos ocupats són de grans tenidors.

De fet, ha acusat el diputat d’extrema dreta d’haver donat dades dels grans tenidors, “un dels principals responsables del problema d’habitatge”. Elena també ha dit que el 70% de persones que han ocupat són famílies, majoritàriament, i que tenien informes que acreditaven que necessitaven un pis social.”Si hi ha un problema de seguretat que cal preservar és que el de les màfies que generen les dificultats”, ha continuat. El conseller d’Interior ha advertit que “estigmatitzar és un dels principis fonamentals de la violència” i que “és responsabilitat dels polítics fer pedagogia”.El conseller d’Interior ha criticat la formació d’extrema dreta per enfocar el problema de l’habitatge com una qüestió de seguretat “per crear una psicosi i desenfocar el problema que es pateix”. I creu que aquest és un modus operandi habitual dels d’Ignacio Garriga: “Tendeixen a segrestar un problema, una idea o una institució, la tergiversen, expulsen a tothom d’aquella idea i després la llencen contra els altres”. “Ho fan amb la convivència, família, sentiment de pertinença, creences religioses, i amb els temes de seguretat”, ha conclòs. El diputat de Vox Sergio Macián ha acusat el Govern de ser “còmplices de les màfies d’ocupació per acció o per omissió” i ha descrit Catalunya com “el paradís dels ocupes”.