Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Elena adverteix que la caiguda de les denúncies per delictes d’odi respecte al 2018 o el 2019 no pot “tranquil·litzar”

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha advertit aquest dimecres que la “baixada” de les denúncies de delictes d’odi del primer semestre del 2021 no pot “tranquil·litzar” perquè “és […]

Avatar
Agències 28/07/2021

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha advertit aquest dimecres que la “baixada” de les denúncies de delictes d’odi del primer semestre del 2021 no pot “tranquil·litzar” perquè “és ben segur que hi ha més casos que queden amagats”. El conseller ha detallat que el primer semestre del 2021 s’han denunciat 230 delictes d’odi contra 308 persones, el 40% per motius lgtbi-fòbics, el 30% per raons d’origen ètnic i racial i la resta per raons polítiques, a persones grans o amb alguna discapacitat. Elena ha destacat que aquestes dades són inferiors respecte al mateix període del 2018 o del 2019, durant una compareixença a la comissió d’Igualtat i Feminismes del Parlament.

“Però no em puc sentir satisfet amb les estadístiques sobre els fets coneguts, perquè és ben segur que n’hi ha més de delictes que queden amagats”, ha dit Elena. El conseller ha afegit que “també és feina d’Interior treballar en l’àmbit preventiu, aconseguir que s’investigui i evitar la revictimització i la victimització secundària, que és la garantia que totes les persones es vegin en cor i amb ganes i la disposició de denunciar”.Entre els reptes del Departament d’Interior en aquesta matèria Elena ha situat la millora de l’atenció de les víctimes per evitar que sentin desemparades, no ateses o menystingudes. També ha destacat la formació als agents per contribuir a aquests objectius.El conseller ha destacat la creació de la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació. Aquesta unitat ha fet la investigació que ha culminat amb la detenció aquest dimecres els tres presumptes autors de l’atac homòfob a una parella de joves a la platja de Somorrostro de Barcelona el dissabte 29 de maig a les 22 hores.