Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

El Zoo de Barcelona criarà calàpets per reintroduir-los a les Illes Balears

ACN Barcelona.-El Zoo de Barcelona criarà calàpets per reintroduir-los a les Illes Balears, el seu hàbitat natural. El calàpet és una espècie en perill d’extinció a Eivissa, on no ha […]

Avatar
Agències 14/10/2021

ACN Barcelona.-El Zoo de Barcelona criarà calàpets per reintroduir-los a les Illes Balears, el seu hàbitat natural. El calàpet és una espècie en perill d’extinció a Eivissa, on no ha estat retrobada en els darrers anys. Amb la cria, els exemplars nascuts en captivitat seran traslladats al seu hàbitat favorable i l’objectiu és estabilitzar la població d’una espècie que es considerava amenaçada. L’acció s’emmarca dins de les directrius del nou model del Zoo, que pren l’eix de conservació com un dels punts de partida. De fet, la reintroducció d’espècies es va iniciar amb els ferrerets, un amfibi de l’illa de Mallorca. Tot plegat forma part d’un projecte de col·laboració entre el zoo barceloní i el Govern de les Illes Balears.

La tercera Tinenta d’Alcaldia i presidenta del Patronat de la Fundació Barcelona Zoo, Laia Bonet, ha emplaçat al conseller de Medi Ambient i Territori de les Illes Balears, Miquel Mir, a col·laborar en nous projectes. En aquesta línia, en una reunió ambdós han acordat ampliar el programa de reintroducció dels ferrerets i poder criar al Zoo altres amfibis i rèptils. Així mateix, Mir ha encomanat al Zoo que redacti un protocol de conservació de l’espinós i la sargantana, dues espècies que en els darrers anys estan “en seriós perill de desaparèixer”.