Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

El verd torna a les borses europees amb l’absorció de Credit Suisse i el missatge de calma del BCE

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El missatge de calma emès aquest dilluns pel Banc Central Europeu (BCE), l’Autoritat Bancària Europea i el Mecanisme Únic de Resolució ha retornat el verd a les borses europees en un moment de nerviosisme pels efectes de la crisi viscuda per Credit Suisse la setmana passada. Poc abans de les tres de la tarda, l’Ibex 35 pujava gairebé mig punt impulsat pel bon comportament de la gran banca. Així, el Banc Santander guanyava un 1,40% i CaixaBank i el BBVA un 2,00%. També entitats més petites, com el Sabadell o Bankinter cotitzaven en verd. Altres selectius europeus, com el DAX 30 alemany o l’Euro Stoxx 50, marcaven també pujades. Als Estats Units, el Dow Jones també es pintava en verd mentre el Nasdaq (tecnològiques) perdia gairebé un 0,70%.

L’estabilitat als parquets europeus ha arribat després del posicionament del BCE i les institucions financeres comunitàries ressaltant en un comunicat conjunt la “resiliència” i la capacitat de “robustesa” del sector bancari europeu. En l’escrit, els reguladors han subratllat també que els instruments de capital ordinari -productes financers com accions o bons són els primers a absorbir les pèrdues, i no els dipositants.

Publicitat

“Els mercats encara estan digerint els esdeveniments del cap de setmana i mostren desconfiança sobre les accions bancàries. Els índexs de valors dels bancs europeus i nord-americans estan baixant lleugerament. Ara es tracta de confiança i això significa molta incertesa, malgrat la forta situació dels bancs”, ha defensat per la seva part l’expresident del BCE Vitor Constâncio en un missatge a Twitter.

Segons aquest expert, la gran incògnita ara és saber que faran els bancs centrals amb els tipus d’interès. “El BCE va tirar endavant una pujada de 50 punts bàsics (…) La Reserva Federal dels Estats Units decidirà aquest dimecres”, ha recordat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió