Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

‘El vel de la deessa’ de Glòria Sabaté, premi Nèstor Luján de novel·la històrica 2020

ACN Barcelona.-‘El vel de la deessa’ de Glòria Sabaté ha guanyat el premi Nèstor Luján de novel·la històrica 2020. El llibre se situa l’any 1910 després de l’esclat de la […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Barcelona.-‘El vel de la deessa’ de Glòria Sabaté ha guanyat el premi Nèstor Luján de novel·la històrica 2020. El llibre se situa l’any 1910 després de l’esclat de la Setmana Tràgica, quan un grup de dones francmaçones lluita contra el rol social imposat amb l’objectiu d’aconseguir la llibertat anhelada. La història, que combina personatges reals amb ficticis, gira al voltant de la francmaçoneria, l’espiritisme i el feminisme, i amb un misteri per resoldre. La novel·la que publicarà Columna es posa a la venda aquest dimecres. El finalista és Josep Lorman, amb la novel·la ‘Atlàntic’, que es va presentar amb el nom M.G.M (pseudònim).

Pocs mesos després de l’esclat de la Setmana Tràgica, Barcelona, un grup de francmaçones encapçalades per l’Ángeles López de Ayala, sota l’aixopluc de la Societat Progressiva Femenina, s’aferren a l’educació com a via per lluitar contra el rol social que els ha estat imposat pel fet d’haver nascut dones. La descoberta d’una biblioteca peculiar les posarà sobre la pista d’una relíquia oculta capaç d’atorgar la força que necessiten per poder assolir la llibertat anhelada. Les acompanyaran el bibliòfil Gaspar Homar i un estudiant de la Universitat de Barcelona. Només una persona coneixia el parador de la relíquia i acaba de morir. Per això s’hauran d’endinsar en l’espiritisme.