Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El VAB mensual català cau un 53,5% fins al 14 d’abril pel confinament, segons PIMEC

ACN Barcelona.-El Valor Afegit Brut (VAB) mensual català va caure un 53,5% fins al 14 d’abril per l’impacte del confinament, segons l’informe ‘Una estimació de l’impacte inicial d’un mes de […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-El Valor Afegit Brut (VAB) mensual català va caure un 53,5% fins al 14 d’abril per l’impacte del confinament, segons l’informe ‘Una estimació de l’impacte inicial d’un mes de confinament sobre el VAB a Catalunya’ elaborat per L’observatori de la PIMEC. La producció va caure un 46,6% durant la primera quinzena de l’estat d’alarma, una xifra que va augmentar fins al 60,4% dues setmanes després. La reducció del VAB representa un 4,4% de la xifra anual a Catalunya i correspon a un impacte de 10.000 milions d’euros sobre una producció mensual mitjana de 19.000 milions. La construcció és el sector més afectat, amb una reducció del 85% del VAB, seguida dels serveis, amb un descens del 53%.

El volum més gran d’incidència econòmica l’ha enregistrat el grup del comerç, el transport i l’hostaleria, que concentren una tercera part de la caiguda de la producció total de l’economia catalana. Les activitats artístiques, recreatives i altres serveis com les perruqueries han perdut fins a un 88% d’activitat. La indústria, amb una reducció del VAB del 48%, ha tingut una afectació de prop de 1.800 milions d’euros i una reducció més important en la segona quinzena de confinament que en la primera.