Dijous, 21 de gener de 2021 - Edició 910
La República

El turisme cau un 50% a Europa entre el gener i l’agost en comparació amb el mateix període de l’any passat

ACN Brussel·les.-El turisme ha caigut un 50% a Europa entre el gener i l’agost de 2020 en comparació amb el mateix període de l’any passat. Segons dades de l’Eurostat, el […]

Avatar
Agències 25/11/2020

ACN Brussel·les.-El turisme ha caigut un 50% a Europa entre el gener i l’agost de 2020 en comparació amb el mateix període de l’any passat. Segons dades de l’Eurostat, el nombre de nits passades en establiments d’allotjament turístic de la Unió Europea ha estat de 1.100 milions, la meitat que l’any passat. En xifres mensuals, les davallades més importants a Europa s’han registrat a l’abril (-95%) i al maig (-89%) respecte dels mateixos mesos el 2019. En canvi, s’ha detectat una recuperació parcial els mesos d’estiu amb descensos menys dràstics: un -71% el juny, un -42% el juliol i un -32% l’agost, que a poc a poc ha anat retallant distàncies amb les dades de l’any passat.

La disminució de les nits passades en allotjaments turístics ha estat més forta per als hostes de països estrangers, que durant el període juliol-agost han caigut el 60% en comparació amb el juliol-agost de l’any passat. En canvi, els turistes interns han significat una davallada menys pronunciada, que no arriba al 20%.L’estat membre que menys ha vist afectat el turisme han estat els Països Baixos, amb un descens del 29%, mentre que el que més ha patit els efectes de la covid-19 en relació amb el turisme ha estat Grècia, amb una caiguda del 77%, respecte de l’any anterior. En general, els descensos han superat el 40% en 16 de 25 estats membres.

Relacionats