Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El TSJM dona llum verda a l’aplicació a Madrid de la prohibició de fumar al carrer si no es manté la distància

ACN Madrid.-La sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha donat llum verda a l’aplicació a la Comunitat de Madrid de les restriccions acordades pel Ministeri de […]

Avatar
Agències 28/08/2020

ACN Madrid.-La sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha donat llum verda a l’aplicació a la Comunitat de Madrid de les restriccions acordades pel Ministeri de Sanitat i les autonomies al Consell Interterritorial de Salut. És a dir, la prohibició de fumar si no es manté una distància de dos metres o el tancament dels locals d’oci nocturn. El TSJM anul·la la interlocutòria del magistrat del jutjat contenciós-administratiu número 2 de Madrid Alfonso Villagómez Cebrián, que va rebutjar ratificar l’ordre. En una sentència feta pública aquest divendres, el TSJM afirma que aquesta ratificació era “innecessària” i sosté que no calia la publicació de les restriccions al BOE.

“La manca de publicació d’una norma jurídica no afecta la seva validesa, donat que les mesures aprovades pel Consell Interterritorial de Salut i declarades en l’ordre ministerial de 14 d’agost del 2020 tenen com a destinatari a les autoritats sanitàries autonòmiques i no els ciutadans” així que la seva publicació al Butlletí Oficial de l’Estat “resulta irrellevant”, diuen.D’aquesta manera, el TSJM rebat un dels arguments esgrimits pel jutge de Madrid. També assegura que el magistrat va cometre un “censurable excés” en l’exercici de la tutela judicial que reclamava la Comunitat de Madrid perquè només havia de ratificar alguns apartats que el govern autonòmic entenia que podien limitar drets fonamentals però no l’ordre sencera, tal com va fer.Així doncs, el TSJM estima el recurs de la Comunitat de Madrid i dona llum verda a l’aplicació de les restriccions.