Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El TSJC tomba el decret electoral de les cambres de comerç catalanes

ACN Barcelona.-El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat el decret electoral de les cambres catalanes en considerar que la Generalitat no va ser transparent i va ometre […]

Avatar
Agències 13/03/2020

ACN Barcelona.-El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat el decret electoral de les cambres catalanes en considerar que la Generalitat no va ser transparent i va ometre el tràmit de la participació ciutadana, segons ha informat el bufet d’advocats Pous d’Avilés. D’aquesta manera, l’alt tribunal estima el recurs contenciós interposat per la societat Staff Pavillion SL. Tot i que la Generalitat va al·legar motius d’urgència, el TSJC sosté que no es poden limitar els drets dels ciutadans en la participació de procediments com aquests, previstos en l’article 69 de la Llei 19/2014. El decret també incloïa el vot electrònic, un aspecte que Staff Pavillion SL va qüestionar per la seva fiabilitat i que fos l’únic possible.

En la sentència, l’alt tribunal assenyala que la Generalitat va al·legar un principi d’urgència per no seguir la tramitació prevista en l’article 69, un argument que el TSJC no comparteix. Segons afirma, el Govern no pot justificar “motius d’urgència per limitar els drets dels ciutadans a la participació en el procediment d’elaboració d’una norma previstos en l’article 69, quan aquesta urgència en tot cas ha estat provocada per la pròpia administració”.Sobre el vot electrònic, el TSJC apunta que l’Estat es limita a establir amb “caràcter bàsic” les condicions perquè s’exerceixi però no entra a valorar si pot coexistir amb d’altres, com va passa en les darreres eleccions a les cambres, i conclou que es va respectar la legislació espanyola.