Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

El TSJC requereix a Interior que no reincorpori mossos confinats al servei si no donen negatiu al test de covid-19

ACN Barcelona.-La sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha requerit al Departament d’Interior de la Generalitat que no reincorpori al servei cap membre dels Mossos d’Esquadra que […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-La sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha requerit al Departament d’Interior de la Generalitat que no reincorpori al servei cap membre dels Mossos d’Esquadra que hagi estat o estigui en aïllament preventiu per simptomatologia de covid-19 mentre no obtingui un resultat negatiu en el test de la malaltia. El requeriment, que es fa a petició del sindicat de Mossos Uspac, es fa extensiu als agents confinats per haver estat en contacte o exposició amb persones que hagin donat positiu. El TSJC subratlla que el test s’ha de prioritzar als agents que hagin acabat l’aïllament. A banda, també requereix a Interior que adopti les mesures necessàries per fer els tests al domicili dels funcionaris per evitar trencar el confinament.

Cal recordar que a principi d’abril el TSJC ja requeria a Interior, igualment a instàncies d’Uspac, que l’informés en 48 hores si s’estava reincorporant al servei agents dels Mossos en confinament sense el test negatiu PCR, i per quin motiu en cas que passés També demanava quin era l’òrgan administratiu i els funcionaris que havien de responsabilitzar-se de fer les actuacions acordades pel tribunal, com ara dotar els Mossos de material de protecció i tests per als agents que hagin tingut contacte amb un positiu.