Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El TSJC rebutja suspendre de moment les noves restriccions del Govern com reclamaven restauradors i altres col·lectius

ACN Barcelona.-El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat la petició de diversos col·lectius de la restauració i l’oci nocturn de suspendre cautelarment les noves restriccions decretades pel […]

Avatar
Agències 20/10/2020

ACN Barcelona.-El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat la petició de diversos col·lectius de la restauració i l’oci nocturn de suspendre cautelarment les noves restriccions decretades pel Govern per lluitar contra la covid-19. Els magistrats diuen que suspendre les mesures sense escoltar les al·legacions de la Generalitat podria afectar greument la salut pública. Per això, esperarà que el Govern presenti el seu escrit abans d’aquest dimarts a les 13 hores i després decidirà en un termini màxim de deu dies.

En les seves quatre interlocutòries, el TSJC diu que cal preservar el dret a la vida i la salut, i s’ha de defensar un “sistema d’assistència sanitària amb limitats recursos que és necessari garantir adequadament”. De fet, retreu a les entitats demandants el seu “desencert evident i fragmentari”, ja que només defensen els seus interessos econòmics particulars i les parts de la resolució del Govern que les afecten, “com si els interessos públics no existissin, fossin accessoris o devaluats”.Les entitats demandants són la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), el Gremi de Restauració de Barcelona, l’Associació Nacional de Professionals Autònoms de Teràpies Naturals i l’Associació Nacional d’Empresaris de Màquines Recreatives (Andemar Catalunya).