Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

El TSJC rebutja recusar Barrientos del judici contra Borràs per les irregularitats a la ILC

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat la petició de recusació del seu president, Jesús María Barrientos, presentada per la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs. Borràs va demanar la seva recusació en el judici contra ella per fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes, després que Barrientos ja fos apartat del judici contra la Mesa del Parlament de Roger Torrent i que el Tribunal Suprem hagi ordenat repetir el judici contra la Mesa del 2017 perquè va ser presidit per Barrientos tot i la seva falta d’imparcialitat. Borràs també al·legava falta d’imparcialitat.

El mateix Barrientos va negar cap motiu per ser recusat. La sala considera que les manifestacions públiques de Barrientos sobre el procés sobiranista les va fer com a representant del poder judicial a Catalunya, no com a magistrat que ha de jutjar un cas que no té vinculació directa amb la política. Tampoc veu motius de recusació pel fet que Barrientos hagi participat en moments previs de la instrucció del cas.

Publicitat

En la seva interlocutòria, el TSJC diu que la suposada persecució política de la que Borràs diu ser víctima haurà de ser al·legada durant el judici, i que això no té vinculació directa amb la feina jurisdiccional de Barrientos. La decisió es pot recórrer.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió