Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

El TSJC rebutja aturar cautelarment la ‘taxa Amazon’ de Barcelona com demanava la patronal de paqueteria

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat aturar cautelarment l’aplicació de l’anomenada ‘taxa Amazon’ de l’Ajuntament de Barcelona, que grava les grans distribuïdores de comerç electrònic per l’ús de l’espai públic durant el repartiment de mercaderies a domicili. L’Organització Empresarial de Logística i Transport (UNO) va presentar un recurs contenciós-administratiu contra la taxa i va demanar-ne la paralització mentre es tramita la causa judicial. No obstant, el tribunal considera que seguir aplicant la taxa no suposa cap gran perjudici per les empreses i, per tant, la manté en vigor mentre estudia el fons de l’assumpte.

Segons la patronal, la taxa generaria greus perjudicis al sector ja que s’obligaria a les empreses de missatgeria a recollir dades de les comandes que ara mateix és impossible recollir a causa de l’operativa habitual del sector. A més, consideren que podria vulnerar la normativa de protecció de dades, ja que les empreses de paqueteria no poden guardar les dades dels compradors. Les empreses recorden que la tarifa de cada entrega varia segons la urgència, el pes o el valor de l’objecte enviat.

Publicitat

Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona va defensar l’interès públic de la mesura, tot recordant que l’any 2018 es van fer una mitjana de 61.400 entregues diàries de comerç electrònic a Barcelona, xifra que va créixer el 2020. També recorda que una llei de la Generalitat del 2017 obliga els consistoris a regular i taxar aquesta activitat. El consistori també recorda que les empreses de missatgeria no han d’incloure dades personals dels destinataris, sinó només el número d’entregues i destinacions.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió