Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

El TSJC ratifica el confinament domiciliari ordenat per l’Ajuntament de Mataró de sis veïns infectats per covid-19

ACN Mataró.-El Jutjat Contenciós número 16 de Barcelona ha ratificat el decret de l’Ajuntament de Mataró que imposa mesures d’aïllament i quarantena a sis membres d’una família d’aquest municipi amb […]

Avatar
Agències 26/08/2020

ACN Mataró.-El Jutjat Contenciós número 16 de Barcelona ha ratificat el decret de l’Ajuntament de Mataró que imposa mesures d’aïllament i quarantena a sis membres d’una família d’aquest municipi amb covid-19 “perquè suposa un risc per a la salut pública davant la constància de no complir amb les recomanacions sanitàries”. La resolució, admet la “competència” del consistori per prendre aquestes mesures amb “la finalitat de contenir l’epidèmia” després que la Generalitat ho autoritzés el passat 4 d’agost. També apunta que l’Ajuntament de Mataró i la resta d’autoritats sanitàries hauran d’informar al jutjat de qualsevol decisió que prengui sobre les condicions d’aïllament i quarantena d’aquestes sis persones.

El passat 15 de juliol l’Ajuntament de Mataró va detectar un brot de covid-19 al barri de Cerdanyola de Mataró en sis membres d’una mateixa unitat convivencial. L’Ajuntament apuntava aleshores que els contagiats es trobaven confinats al seu domicili i indicava que s’havien activat tots els protocols necessaris per fer-ne el seguiment pertinent i assegurar que es trobessin en bones condicions. Una setmana després, la jutgessa del Jutjat del Contenciós número 12 de Barcelona va tombar el confinament domiciliari ordenat per l’Ajuntament perquè una mesura com aquesta, que afecta drets fonamentals, l’havia de prendre una autoritat competent, la Generalitat en aquest cas i no un consistori.