Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

El TSJC ratifica el confinament domiciliari ordenat per l’Ajuntament de Mataró a sis veïns infectats per covid-19

ACN Mataró.-El Jutjat Contenciós número 16 de Barcelona ha ratificat el decret de l’Ajuntament de Mataró que imposa mesures d’aïllament i quarantena a sis membres d’una família d’aquest municipi amb […]

Avatar
Agències 26/08/2020

ACN Mataró.-El Jutjat Contenciós número 16 de Barcelona ha ratificat el decret de l’Ajuntament de Mataró que imposa mesures d’aïllament i quarantena a sis membres d’una família d’aquest municipi amb covid-19 “perquè suposa un risc per a la salut pública davant la constància de no complir amb les recomanacions sanitàries”. La resolució, admet la “competència” del consistori per prendre aquestes mesures amb “la finalitat de contenir l’epidèmia” després que la Generalitat ho autoritzés el passat 4 d’agost. També apunta que l’Ajuntament de Mataró i la resta d’autoritats sanitàries hauran d’informar al jutjat de qualsevol decisió que prengui sobre les condicions d’aïllament i quarantena d’aquestes sis persones.

(la resolució del TSJC fa referència a un cas del mes d’agost i no al cas del juliol, com s’havia informat per error anteriorment. La notícia original ja ha estat modificada)El cas ha arribat als jutjats després que l’Ajuntament informés al jutge que la família afectada s’havia negat a aïllar-se, malgrat una de les filles va donar positiu en un test PCR. La menor es va sotmetre a la prova en tornar de colònies després de saber que un dels monitors era positiu i també va resultar infectada.La quarantena s’havia de fer des del 18 d’agost, que és la data en la que la menor va donar positiu per covid-19, però fins a la data els sis membres de la unitat familiar –tres adults, dos menors i un bebè– s’havien negat a seguir les indicacions de les autoritats sanitàries. “La mesura és necessària. Només amb l’aïllament es pot contenir la propagació”, remarca el TSJC.L’aïllament obligat per a aquesta família acabarà l’1 de setembre.Un altre cas al juliolD’altra banda, també el passat mes de juliol, l’Ajuntament va detectar un altre brot en una família del barri de Cerdanyola i en va ordenar el confinament domiciliari. En aquella ocasió, però, la jutgessa va tombar el confinament en considerar que els ajuntaments no eren en aquell moment autoritat competent per fer-ho.A diferència del que va passar llavors, però, ara els consistoris sí que poden ordenar el confinament domiciliari de la població. La Generalitat va autoritzar-ho el passat 4 d’agost .