Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

El TSJC obliga L’Oréal a readmetre un comercial que havia acomiadat després d’anunciar la seva segona paternitat

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obligat la multinacional L’Oréal a readmetre amb les mateixes condicions laborals un comercial que havia acomiadat el 23 de juny del 2021 després d’anunciar la seva segona paternitat. A més, la multinacional també haurà d’abonar els salaris no percebuts des de l’acomiadament i una indemnització de 7.000 euros pel dany moral al treballador. El TSJC estima així un recurs de l’home contra una primera sentència del jutjat social número 31 de Barcelona que deixava que l’empresa escollís entre la readmissió o l’extinció del contracte amb una indemnització addicional de 3.280 euros. La sentència es pot recórrer al Suprem.

El TSJC considera que el fet que l’afectat sigui un home no impedeix que es pugui concloure sobre la vulneració del principi d’igualtat per raó de gènere. Remarca que la comunicació de la seva segona paternitat situa el treballador en una posició de “probable exercici de drets conciliatoris”, i més quan en el passat ja els havia exercit. “És evident que l’empresa indiciàriament considera l’actor com una persona que en un breu lapse temporal podria sol·licitar un permís per paternitat, el que necessàriament incidirà en el funcionament de l’empresa”, afegeix.

Publicitat

A parer del TSJC, concorren indicis que el treballador va ser acomiadat per haver anunciat la seva futura paternitat, el que podria suposar una “discriminació per associació o reflexa lligada a la condició d’embarassada de la seva dona”. El tribunal apunta que no és suficient argument l’acomiadament d’una desena de persones més en els mesos previs i posteriors, ni tampoc el motiu al·legat per la multinacional d’una reestructuració per competir millor en el mercat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió