Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El TSJC obliga les empreses d’ambulàncies a rentar la roba dels sanitaris mentre duri la pandèmia

ACN Barcelona.-El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat les empreses de transport sanitari a rentar la roba dels seus empleats a les instal·lacions de la companyia mentre […]

Avatar
Agències 09/12/2020

ACN Barcelona.-El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat les empreses de transport sanitari a rentar la roba dels seus empleats a les instal·lacions de la companyia mentre duri la pandèmia de covid-19. D’aquesta manera, no podran obligar als treballadors del SEM a rentar-se i desinfectar la roba de treball als seus respectius domicilis, com passava fins ara en alguns casos.

En la sentència, a la qual ha tingut accés l’ACN, la sala social del TSJC ordena que s’executi immediatament l’ordre, encara que la decisió es recorri. Els magistrats recorden que el SEM, tot i que subcontracti a empreses privades el servei d’ambulàncies, ha de garantir que aquestes compleixen la legislació de riscos laborals i fer-la complir.La demanda la va presentar CCOO contra el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut, el SEM i l’empresa Transport Sanitari de Catalunya, que posteriorment la va ampliar a diverses empreses subcontractades pel SEM que actuen a la ciutat de Barcelona, el Barcelonès, el Maresme, l’Alt Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat Nord i Montcada i Reixac. El TSJC absol el Departament de Salut, però condemna el CatSalut i el SEM, com a prestadors directes del servei d’emergències mèdiques, tot i que el subcontractin.