Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

El TSJC manté un any i mig de presó per un home per atacar un mosso al Camp Nou en la mobilització del Tsunami

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ratificat parcialment la condemna a un home condemnat per atacar un mosso d’esquadra durant la mobilització del Tsunami Democràtic al Camp Nou el 18 de desembre del 2019. Segons la seva defensa, el tribunal li manté un any i mig de presó i 270 euros de multa per lesions lleus i atemptat a l’autoritat, però li retira la indemnització de 500 euros per al policia, perquè no veu acreditades les lesions. En Brian, de Mollet del Vallès, va ser detingut arran de la protesta del Tsunami, però a partir d’aquell arrest, els Mossos el van incriminar per desordres i atemptat a l’autoritat en la manifestació contra el Consell de Ministres a Barcelona el 21 de desembre del 2018.

Per aquella mobilització, la fiscalia li reclamava fins a 6 anys de presó:, 4 anys per desordres i 2 per atemptat.

Publicitat

Paral·lelament, per la protesta a les portes de l’estadi del Barça, la fiscalia sol·licitava 2 anys més de presó, pel delicte d’atemptat, així com la Generalitat, amb una petició idèntica, de 2 anys de presó.

El primer judici va tenir lloc el 7 de març de 2022 pels fets del Camp Nou. La sentència no va trigar gens i imposava un any i sis mesos de presó. Al cap de poc arribava el segon judici, el 12 de maig. El veredicte tampoc va trigar i aquesta vegada, malgrat la petició de 6 anys de presó, va quedar absolt totalment. Ara el TSJC redueix, tot i que poc, l’única condemna que pesa sobre en Brian.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió