Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

El TSJC declara nul de ple dret el PDU de la Gran Via-Llobregat per “vulneració del principi de jerarquia normativa”

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-El TSJC ha declarat nul de ple dret el PDU de la Gran Via-Llobregat aprovat pel Departament de Territori el 2017 i que preveu la remodelació del […]

Agències 13/11/2020

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-El TSJC ha declarat nul de ple dret el PDU de la Gran Via-Llobregat aprovat pel Departament de Territori el 2017 i que preveu la remodelació del sud de l’Hospitalet de Llobregat des de la Plaça Europa fins el riu Llobregat. La sentència, en resposta a un recurs contenciós administratiu presentat per En Comí Podem, declara la nul·litat del planejament urbanístic per “vulneració del principi de jerarquia normativa” i per “una manca insubsanable de competència”. La sentència afirma que hauria de ser l’AMB –que està elaborant un PDU Metropolità- i no Territori qui hagués aprovat el PDU. Afegeix que el fet que el pla contempli “sinèrgies d’abast suprametropolità” no justifica la laminació de competències urbanístiques de l’AMB.

Poc després de fer-se pública la sentència, l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, ha assenyalat que, a l’espera d’estudiar-la en detall, l’anul·lació es fonamenta en una qüestió de forma i no de fons i ha avançat que presentaran un recurs de cassació. “Aquest és un projecte súper important per l’Hospitalet i pel conjunt del país i junt amb el Departament de Territori treballarem per tal que vegi la llum el més aviat possible”, ha afegit.