Dijous, 1 de desembre de 2022 - Edició 1589
La República

El TSJC decideix que el judici contra part de l’antiga Mesa del Parlament continuï sense Josep Costa

ACN Barcelona – El tribunal que jutja part de l’antiga Mesa del Parlament al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit continuar el judici tot i que un […]

Agències 06/10/2022

ACN Barcelona – El tribunal que jutja part de l’antiga Mesa del Parlament al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit continuar el judici tot i que un dels quatre acusats, Josep Costa, ha decidit marxar del judici i quedar-se sense representació, perquè ell es defensava a si mateix. Els magistrats han al·legat que Costa ha renunciat a la seva defensa i al fet que se li nomeni un advocat d’ofici. Per això, segueixen endavant amb la vista oral però amb la possibilitat que Costa retorni en qualsevol moment. El president del tribunal, Carlos Mir, ha admès que en 20 o 30 anys de professió no s’havia trobat un cas igual.

 Així, creu que nomenar un advocat d’ofici contra la voluntat de Costa seria com designar “un figurant”, seria una “burla”, ha dit.

El fiscal no s’ha oposat a continuar el judici, tot i que inicialment havia demanat la seva suspensió. No obstant, el fiscal creu que Costa demanarà la nul·litat del judici per indefensió i que s’haurà de repetir. L’advocat de Vox ha dit que no hi ha vulneració del dret de defensa perquè Costa “no vol ser defensat”. Les altres tres defenses no s’han pronunciat.

Abans de reprendre la sessió, el fiscal ha preguntat als magistrats si aquest dimecres una magistrada que havia participat en les recusacions de magistrats havia estat present a la sessió i fins i tot havia participat en la deliberació del tribunal davant la petició d’ajornar el judici que van fer les defenses. Els magistrats han admès que la magistrada havia estat present a la sala de vistes i després els va anar a saludar, però no va participar en la deliberació.