Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El TSJC confirma que TMB haurà d’indemnitzar un passatger agredit que va quedar en cadira de rodes

ACN Barcelona.-El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) haurà d’indemnitzar un passatger agredit que va quedar en cadira de rodes. Els […]

Avatar
Agències 18/06/2021

ACN Barcelona.-El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) haurà d’indemnitzar un passatger agredit que va quedar en cadira de rodes. Els fets es remunten al juny del 2016, quan tres joves van agredir l’home al metro. L’Audiència de Barcelona els va condemnar com a autors penals d’un delicte de lesions. També va determinar que els joves havien pagar una suma de més de 900.000 euros en concepte de responsabilitat civil. Després d’estimar parcialment els recursos de la fiscalia i l’acusació particular contra la sentència emesa, el tribunal ha decidit que sigui TMB qui es faci càrrec d’aquesta suma com a responsable civil subsidiària.

La víctima havia agafat la Línia 4 del metro cap a La Pau. Els tres acusats, dues de les seves parelles i tres nois més van pujar a l’estació del Bogatell, després d’haver begut i fumat haixix a la zona de bars de Marina i Poblenou. Un cop dins es van asseure envoltant l’home i l’amic amb qui estava. En baixar l’amic, només va quedar la víctima, a qui van estar molestant amb un encenedor fins que aquesta va voler baixar a la parada del Besòs.En fer-ho, els tres acusats li van impedir rodejant-lo, i el van colpejar per tot el cas, especialment a la zona del cap i l’esquena mentre l’home estava agenollat a terra. Quan va aconseguir baixar va pujar al vestíbul amb ascensor, on va caure estès. A conseqüència de l’agressió, va estar quatre mesos i mig ingressat a l’hospital, on va ser operat de diverses lesions, va perdre un 40% de visió d’un ull, va tenir dues fractures vertebrals, amb dificultats per moure els braços i les mans.Un cop condemnats per la secció segona de l’Audiència de Barcelona, l’acusació particular i el fiscal van interposar una sèrie de recursos. En el darrer cas, es demana condemnar com a responsable civil subsidiari a TMB, argumentant que és el servei qui té la obligació de “vetllar” per la seguretat dels usuaris, “preveure” la possibilitat de conductes delictives i “comptar amb els serveis de vigilància” per fer complir el reglament.El tribunal del TSJC es mostra d’acord en que es va produir una infracció dels reglaments per part de TMB, que no va “vetllar” per la seguretat dels seus usuaris. “D’existir vigilants de seguretat a l’estació del Bogatell – on van accedir els acusats sense bitllet – haurien estat interceptats, no haurien pujat al vagó i no haurien ocasionat les lesions a la víctima” conclou.Per això, estima parcialment els recursos i condemna TMB com a entitat responsable civil subsidiària, a través de la seva asseguradora, per satisfer l’import de 600.000 euros a la víctima i la resta fins a arribar a una quantia de 908.000 euros.