Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El TSJC confirma la sentència que anul·lava l’adhesió de Reus a l’AMI

ACN Reus.-El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la sentència del jutjat contenciós administratiu número 1 de Tarragona que el febrer del 2017 va anul·lar l’adhesió de […]

Avatar
Agències 09/12/2019

ACN Reus.-El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la sentència del jutjat contenciós administratiu número 1 de Tarragona que el febrer del 2017 va anul·lar l’adhesió de Reus a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Segons avança ‘El Mundo’ i ha pogut confirmar l’ACN, l’alt tribunal català ha desestimat els recursos d’apel·lació presentats per l’Ajuntament de Reus i la pròpia AMI contra la resolució que va anul·lar i declarar no conforme a dret l’acord de ple i el decret d’alcaldia que aprovaven l’adhesió de Reus a l’AMI i el pagament de la quota a l’entitat. Fonts municipals han indicat que el consistori ha rebut l’auto aquest dilluns i que s’estan estudiant els passos a seguir.

El TSJC ja havia anul·lat el pagament de la quota a l’AMI de diverses institucions municipals i supramunicipals, però és el primer cop que tomba els acords per formar part de l’entitat. La sentència justifica que l’afiliació municipal a l’AMI sobrepassa l’àmbit de les seves competències locals. A més, segons assenyala el rotatiu, l’alt tribunal català recorda que “la impugnació es dirigeix contra un acord municipal que suposa una despesa pública que afecta a tots els ciutadans del municipi”. El cas parteix d’un recurs contenció presentat per quatre regidors de Ciutadans i Societat Civil Catalana el setembre de 2015 després de l’acord de ple que el 13 de juliol d’aquell any va avalar l’entrada de Reus a l’AMI. Després de conèixer-se la primera resolució, el govern municipal va decidir que no pagaria més quotes a l’AMI fins que no hi hagués sentència ferma. De fet, hi ha opció de presentar recurs a la decisió del TSJC davant el Tribunal Suprem.