Dissabte, 20 d'agost de 2022 - Edició 1486
La República

El TSJC confirma la presó permanent revisable per a l’home que va gravar la parella mentre agonitzava per atac diabètic

ACN Barcelona – El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la sentència de presó permanent revisable pel delicte d’assassinat amb acarnissament imposada per l’Audiència de Barcelona a […]

Agències 06/07/2022

ACN Barcelona – El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la sentència de presó permanent revisable pel delicte d’assassinat amb acarnissament imposada per l’Audiència de Barcelona a l’home que va gravar la seva parella mentre agonitzava a causa d’un atac diabètic. El judici es va fer amb la fórmula de jurat popular, que va considerar culpable l’individu. L’Audiència també el va condemnar per tres delictes de maltractament en l’àmbit de la violència de gènere, per un delicte de maltractament habitual i per un delicte contra la intimitat. Alhora, li prohibia acostar-se a menys de mil metres de tres membres de la família i el condemnava a indemnitzar-los amb diferents quantitats econòmiques.

El condemnat va recórrer la sentència de l’Audiència de Barcelona per infracció de precepte constitucional o legal, per infracció del dret a la presumpció d’innocència i per infracció del dret a un procés amb totes les garanties. Al recurs, l’home sol·licitava que se li rebaixés la pena a dos anys de presó per homicidi imprudent.

La sala d’apel·lacions del Civil i el Penal del TSJC desmunta un per un els tres preceptes i considera ajustada a dret la condemna, que ratifica.

A principis de març el jurat popular va declarar culpable l’home que va gravar amb vídeo la seva parella mentre agonitzava durant hores per un atac diabètic el juny del 2019 a Viladecans (Baix Llobregat). Els jurats, per 7 vots a 2, van considerar que l’home, conscientment, no va fer res mentre ella s’estava morint.

El tribunal popular, a més, va considerar que l’home la va deixar morir tot i conèixer la seva vulnerabilitat i que la seva actitud va provocar grans patiments a la víctima. No obstant, no van considerar provat que actués per masclisme o considerant que la víctima era inferior per ser dona. La víctima va patir una pujada de sucre i va demanar ajuda a l’home, també diabètic, que va anar fins al seu pis però no va donar-li res ni va trucar a emergències.