Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

El TSJC condemna a 11 anys de presó el ‘rider’ que va agredir sexualment i violar quatre dones a Barcelona

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El TSJC ha confirmat la practica totalitat de la condemna imposada per l’Audiència de Barcelona al ‘rider’ de Deliveroo que va agredir sexualment tres dones i en va violar una quarta a Barcelona entre finals del 2020 i principis del 2021, aprofitant que anava vestit com a repartidor de menjar a domicili i que hi havia toc de queda nocturn per la pandèmia. Finalment la pena serà d’11 anys de presó, en comptes d’11 anys i 3 mesos, i a més, estarà deu anys en llibertat vigilada després de sortir de presó. Tampoc podrà aproximar-se ni comunicar-se amb les víctimes en un període d’entre sis i quinze anys. A banda, haurà de pagar 2.400 euros de multa i 70.000 euros d’indemnització a les víctimes.

El TSJC ha rebutjat el recurs del condemnat i només ha admès parcialment una part dels seus arguments. L’home va ser condemnat per les agressions sexuals amb l’atenuant de reparació del dany i l’agreujant d’aprofitament del lloc. En el primer assalt, però, els magistrats del TSJC consideren que el lloc no era especialment amagat i eliminen aquest agreujant, cosa que fa rebaixar la pena de 15 a 12 mesos de presó.

Publicitat

La pena ha consolidat el precedent de la prova pericial de l’analista de conducta criminal dels Mossos d’Esquadra que avala que el seu informe criminològic va permetre avançar en la investigació policial, en el sentit que una mateixa persona va ser l’autora de les quatre agressions.

En el primer cas, el 29 de novembre del 2020, cap a les 21.30 hores, Johan Felipe H.P., va accedir a un edifici del carrer Girona aprofitant que una noia sortia a tirar les escombraries. L’home va esperar la dona dins del portal i quan la jove anava a pujar les escales per tornar a casa, la va abordar per sorpresa, i li va tocar els pits i la zona genital per sobre la roba “de forma brusca”. La noia va començar a cridar demanant ajuda, i l’assaltant va marxar ràpid.

El 18 de gener, cap a les 15.45 hores, l’home va entrar a un portal del carrer València seguint a una veïna que tornava a casa. La jove va preguntar a l’home a quin pis anava, i aquest, de cop i volta, la va agafar “fort” per la cama i el cul i va començar a abaixar-li els pantalons. La dona va reaccionar ràpid i va aconseguir apujar-se la roba i apartar a l’acusat, que va marxar.

Quatre dies després, cap a les 21.30 hores del 22 de gener, el repartidor va tornar a entrar a una finca del carrer Santaló darrere d’una adolescent de 16 anys. Quan aquesta anava a pujar les escales per anar a casa, l’encausat va anar-hi al darrere i li va tocar el cul fins arribar al pubis. La jove es va girar immediatament i l’home va marxar ràpid.

El mateix dia però una hora després, entre les 22.30 i les 23 hores, va tornar a entrar en un portal de l’avinguda Sarrià darrere d’una veïna. Tots dos van pujar a l’ascensor, on l’acusat va abordar la dona, li va abaixar els pantalons i la roba interior i li va introduir dits a l’anus i la vagina, tot i la negativa de la noia. Paralitzada per la por a morir, només podia dir a l’acusat que parés, i fins i tot li va demanar perdó per no col·locar-se correctament segons les indicacions de l’assaltant. Aquest va gravar els fets amb el telèfon mòbil i el vídeo es va trobar a l’aparell de l’acusat. Al cap d’uns moments, l’home va marxar.

L’home va ser arrestat pocs dies després pels Mossos i el 26 de gener va ingressar a presó provisional. Les quatre víctimes encara pateixen seqüeles psicològiques importants.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió