Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

El TSJC conclou que els serveis mínims de la vaga de MIR dictats pel Govern no estaven justificats

ACN Barcelona.-El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat el recurs presentat per Metges de Catalunya contra el decret de serveis mínims dictat pel Departament de Treball el […]

Avatar
Agències 24/03/2021

ACN Barcelona.-El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat el recurs presentat per Metges de Catalunya contra el decret de serveis mínims dictat pel Departament de Treball el passat 25 de setembre amb motiu de la vaga de metges interns residents (MIR) del 28, 29 i 30 de setembre i 1 i 2 d’octubre del 2020. El tribunal conclou que l’ordre no estava suficientment motivada i que no determina “de manera ponderada i individualitzada” el nombre de MIR que havien de treballar per al normal funcionament dels serveis afectats. Segons la resolució, aquesta “absència de la més elemental motivació justificativa constitueix un vici essencial que incideix negativament en el contingut constitucional del dret a vaga”.

“No s’indica el nombre de MIR en cada un dels serveis afectats, ni la plantilla titular dels mateixos, les feines que no puguin patir interrupció o que s’hagin de prestar en algun grau imprescindible a l’hora de valorar els serveis i ponderar els diferents interessos en conflicte”, diu el tribunal.El sindicat creu que aquesta resolució és “determinant” de cara a futures mobilitzacions que impliquin els residents. “La utilització dels MIR com a peons del sistema sanitari no pot tenir continuïtat i caldrà justificar amb molta precisió i fonament les decisions que restringeixin drets fonamentals com el dret a la vaga”, ha expressat.