Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

El Trueta inicia les obres a l’àrea d’endoscòpies, que tindrà nous boxs i ampliarà la zona de recuperació de pacients

ACN Girona .-Tret de sortida a les obres de reforma i ampliació de l’àrea d’endoscòpies del Trueta. L’actuació, que s’allargarà fins a la tardor i que compta amb un pressupost […]

Agències 17/03/2021

ACN Girona .-Tret de sortida a les obres de reforma i ampliació de l’àrea d’endoscòpies del Trueta. L’actuació, que s’allargarà fins a la tardor i que compta amb un pressupost de 786.494 euros, aportarà millores importants en una àrea on es fan més de 5.000 proves i exploracions cada anys. En concret, serviran per ampliar la zona de boxs d’endoscòpies, que passarà de tres a quatre. Un d’ells, a més, s’equiparà amb una torre de raig que permetrà practicar-hi intervencionisme radiològic guiat per imatge. El nou box, que utilitzarà sobretot el servei de Pneumologia, també incorporarà un sistema de pressió negativa regulable que permetrà augmentar la seguretat dels professionals i dels pacients, sobretot en cas que tinguin malalties infeccioses.

La resta de boxs acolliran, principalment, l’activitat de colonoscòpies i gastroscòpies del servei d’Aparell Digestiu. Una altra de les millores que es faran a l’àrea inclouen un nou espai de rentat i desinfecció de l’aparellatge que es fa servir en les endoscòpies. . Estarà equipat amb un innovador sistema que incrementarà la precisió de la neteja dels diferents aparells i que, al mateix temps, permetrà una total traçabilitat de cadascun dels elements que l’integren. En aquestes instal·lacions, cada any, el servei d’Aparell Digestiu hi realitza unes 4.000 endoscòpies i mig miler de proves i exploracions terapèutiques d’alt rendiment, mentre que el servei de Pneumologia hi fa 500 endoscòpies i 350 intervencions pleurals, moltes d’elles d’alta complexitat.D’altra banda, les obres també permetran ampliar la zona de recuperació de pacient, que hi poden estar entre una i quatre hores després de la intervenció. L’espai creixerà en un 40%, passant dels 12 llits actuals als 17.